BUASIR HILANG DENGAN MIN KAFFE

Assalmualaikum Salam Jumaat semua

Hi kak ujie nak share 1 testimoni berkaitan dengan buasir pagi Jumaat nih.


Apa tu buasir ek?


Buasir adalah pembengkakan luar biasa pada vena yang terletak pada rektum dan dubur.
Apabila vena ini membonjol keluar ia menggangu dan menyebabkan dinding vena darah teregang atau memeri dan membonjol kadang-kadang pecah.


Buasir ada 2 jenis:

1. Buasir Dalaman

Biasanya di bahagianpaling dalam di usus besar. Selalunya tidak merbahaya, danpendarahan yang berlaku adalah disebabkan oleh kanser dan iyanya perlu dirawti.

2. Buasir Luaran

Akan menyebabkan KESAKITAN, KEPEDIHAN DAN KEGATALAN.
jika menjadi besar dan tidak dapat bekalan darah, 1 ketulan boleh terbentuk di dalamnya dan menyebabkan kesakitan yang teramat sangat serta menyebabkan buasir darah beku.

Biasanya buasir luaran ni mendapat perhatian utama semasa rawatan, sekiranya urat pada dubur regang dan terdapat buasir, iyanya menjadi susah untuk dipulihkan sepenuhnya.

Perghh susah untuk dipulih kan tu payah menahan kesakitan 😎

Apa punca Buasir ni sebenarnya??

1. Duduk berterusan
2. Meneran ( ketika najis keras atau sembelit)
3. Cirit birit
4. Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama.
5. Batuk yang teruk
6. Kehamilan
7. Bersalin
8. Mengangkat benda berat



Testimoni Buasir : 

So testimoni ni berkenaan dengan husband pada kawan Ujie yang merawat husband dia hanya dengan meminum Min Kaffe. Bukan takat buasir , batu karang pun hilang, 4 kali operete batu karang dasyat tuuu...




You all nak order Min Kaffe boleh?? Ke nak jadi agent??? Boleh nanti sms/whasapp kak ujie kat 017.6530616 kay :) 



Min kaffee Lover :) 
UjieRozianah



Post a Comment
Harzie. Powered by Blogger.