Anda ada scoliosis? Pakai Premium Beautiful

February 07, 2016
Anda ada scoliosis? Pakai premium beautiful. Apa sebenarnya scoliosis ni sebenarnya? Macam pelik je nama kan tapi kenyataannya scoliosis adalah tulang belakang (spinal) yang bengkok, menyebabkan bentuk badan kita bengkok atau tulang belakang yang melengkung. 


  • Congenital scoliosis - tulang belakang yang abnormal masa lahir
  • Neuromuscular scoliosis - atau scoliosis saraf, hasil daripada otot yang tidak normal atau saraf - boleh menyebabkan lumpuh. 
  • Degenerative scoliosis - Ini mungkin disebabkan oleh trauma ( daripada kecederaan atau penyakit) keruntuhan tulang, pembedahan belakang yang besar sebelum ini, atau osteoporosis ( penipisan tulang ).
  • Idiopathic scoliosis - Jenis yang paling biasa, tiada sebab yang khusus. Terdapat banyak teori , tetapi tidak ada yang untuk menjadi muktamad . Terdapat, bagaimanapun, bukti kukuh bahawa scoliosis idiopathic diwarisi.

Perbezaan pesakit scoliosis dan orang yang tulang belakang normal. 


So, anda ada scoliosis? Pakai premium beautuful :)  selalunya bentuk badan akan jadi macam ni, sedihkan :( , tapi jangan risau, premium beautiful boleh bantu merawat :) 



Kak Ujie terpanggil mencari apa sebenarnya scoliosis ni, selalu juga diperkatakan , mula-mula tu kak ujie ingat macam slip disc, tapi sebenarnya lebih teruk daripada slip disc, bukan apa bentuk badan jadi tak normal, bengkok macam gambar kat atas tu. 


Premium Beautiful sebenarnya terbahagi kepada 3 bahagian yang penting, Long Bra (LB), Waist Nipper (WN) Long Girdle (LG) 

Setiap bahagian sebenarnya penting, kalau perempuan wajib pakai 3 set ni 8 jam sehari tau , kalau lelaki pakai waist nipper jew, kalau pakai 1 set, mak jemah tak tahu lah, kikikiki :P . 
Part yang paling penting untuk peaskit scoliosis adalah waist nipper, sebab apa? 

  • 1. Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.

2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.

3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.

4.Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.

5. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.



Anda ada scoliosis? Pakai premium beautiful. Sebab dengan premium beautiful boleh membantu dan merawat scoliosis ;) 

Nak dapatkan premium beautiful sendiri tak dengan harga istimewa ? 
pm/whassap/sms kak ujie 
0173305025 

atau boleh isi borang contact me kat atas belah kiri blog, akak akan respond secepat mungkin kay :) 

love you self 
ujie 








Post a Comment
Harzie. Powered by Blogger.