Tuesday, 7 August 2018

Elak Perut Buncit dengan Premium Beautiful


Alhamdulillah dah lebih kurang 4 tahun lebih pakai Premium beautiful.

Selalu kak ujie berperang dengan diri sendiri , kenapalah tang perut tu susah sangat nak kempis or at least kecil sedikit.  

Mujurlah jumpa Premium Beautiful sebelum kak ujie menambahkan pax kat perut kak ujie.
Elak perut buncit dengan Premium Beautiful confirm kemas body. 


Compare 2013 dengan 2018. Testimoni kak ujie sendiri untuk elak perut buncit dengan Premium Beautiful. 


Look at my tummy sebelum pakai Premium Beautiful dan selepas.. 

Alhamdullilah kemas jer dekat tummy tuck kita kan. Ya Allah nak kongsi juga tau, you all janvan risau kalau you all ada berat badan yang macam kak ujie nih 70kg ke atas. Biar badan besar, bila pakai PB body you all akan tetap nampak shape yang cantik sebab tang perut tu dah tak nampak sangat lepas tu nampak curve cantik 😍

Alternative lain jika malas sangat nak excercise tu, kak ujie konsistance pakai Premium Beautiful untuk elak perut buncit dan berlipat. 


You all jangan tunggu lagi tau... Jangan jadi macam kak ujie nih, dah berlipat macam gambar tu baru lah sedar nak dapatkan pinggang yang cantik 🤭

You all tahu tak sekarang ni Premium Beautiful dah tak ada GST tau bila nak beli murah dari harga lama. Ya Allah sangat best kak ujie pun ingat nak tambah 1 set lagi sebab dah selalu sangat running. 

Kak ujie suka pakai short bra Premium Beautiful untuk running. Kak ujie rasa lagi best dari sport bra yang ada dipasaran serius gila best. 



Fitting Premium Beautiful is avaliable buat masa ni area semenanjung. 
Sabah sarawak kak ujie boleh poskan dan kak ujie akan guide macam mana nak dapatkan saiz yang tepat kay... 

Whasapp atau sms kak ujie dulu untuk appointmet atau pertanyaan 😊
0176530616

PB Lover 
Ujie







Saturday, 4 August 2018

Panggilan dari Makkah Haji 2018

Alhamdulillah hari ni dapat panggilan daripada Makkah... Dalam jam 3am lebih tadi... Kat sana baru jam 10pm...Hari Jumaat.

Sempat minta doa semoga di Murahkan rezeki untuk sampai di sana juga. ❤️


Mungkin sebab baru 1st time...


Semoga dapat Haji Mabrur... Aamiin..

Coretan ujie ❤️

Wednesday, 1 August 2018

KETAHUI BERAPA LITER AIR YANG PERLU KITA MINUM SEHARI

BERAPA LITER AIR MASAK YANG PERLU KITA MINUM


_________________________________________

Ketahui jumlah air yg perlu diminum setiap hari:

1 liter untuk setiap 25kg berat. Cth: kalau berat kita 75kg; so jumlah air kita kena minum (75kg÷25kg= 3 liter).

So setiap 25kg kena minum 1 liter air kay. 

Ni berat current kak ujie, setakat 1/08/2018

Fungsi air kosong:
1. Kawal suhu badan
2. Pastikan organ sentiasa lembap dan berfungsi baik
3. Bantu buah pinggang singkirkan baahn buangan dan toksik
4. Pembawa pelarut mineral, nutrien dan oksigen ke semua sel tubuh
5.Pelincir sendi-sendi, hindari penyakit sendi bagi jangka masa panjang

Sekiranya mengambil vitamin, sebaiknya mengambil 3 liter air masak sehari bagi mengoptimumkan penyerapan vitamin dan bagi mengurangkan kesan "healing crisis"

Penting uols untuk dapatkan berat ideal dan pengambilan air dalam badan :) 
Selamat berdiet uols :) jom sama2 dapat berat BMI yang ideal.  





xoxo 
UJIE 
Premium Beautiful User 

Wednesday, 21 February 2018

Misi 2018


Assalamualaikum...

helloooo....

Aisyemen dah lama pula kak ujie tak update media social nih....

Blog???

Yup...samalah kan...Misi 2018...mesti ada due date..

Apa kata kak ujie tetapkan due date kali nih Feb 28 2018, berat badan kurang cecah 5 KG...ya Allah...ni ada 24 kg nak buang dari badan nih....macam mana nak cepat ye... kak ujie serius sangat tak konsistan.




MITIN Diamond Seminar 10 Feb 2018

Aisyemen...memang nampak kurus, tapi sebenarnya shape jer tuh, sebabnya kan kak ujie pakai Premium Beautiful, besar berat macam mana pun kekal langsing...heheheehehe...


STRESS!!!!

Macam mana nak hilangkan selera makan ek ? Habislah misi 2018 nih..takutnya tak tercapai...macam double meaning pula...Sekarang ni kak ujie just follow makan low carbs jerr...minum air 2.4 liter sehari ..tu pun macam nak muntah habiskan, demi nak kurus you alls...


SALAH SANGKA!!!


Selalu orang salah sangka pakai korset Premium Beautiful nih terus kurus, nonsens!!!
YOU ALL TAK JAGA MAKAN DAN TAK BERSENAM TAK DE MAKNANYA!!!

Maaflah si Premium Beautiful lover ni bukan nak sangkal kenyataan yang orang boleh kurus dan cantik pakai Premium Beautiful, tu yang banyak lah kata pakai PB ni tak kurus pun. 

TRUST ME boleh cepat kurus kalu you all sentiasa jaga makan dan kesihatan. 
Kak ujie dulu konsistan pakai PB boleh drop juga 1kgs berat badan, tapi dengan kawal makanan nafsu sarakah makan karbo tuuuu...

Breakfast jangan skip you all, jangan selalu makan pedas...yang tu kak ujie failed. Sebab kalau ada history gastrik better you all kurangkan makan pedas, if not lalalalalalaa....pedihlah hulu hati...

terpaksalah mak andih makan juga nasik...karbo bagai...aihhh...tapi yang tiada history gastrik macam kak ujie nih why not kan...makan jer lah apa yang kome nak makan. 

Apapun, stay healthy you all. Bersenamlah 3 kali seminggu...kalau rajin 5 kali or 7 hari seminggu. 
hari pertama mungkin sakit sikit badan... tapi lelama dah biasa muscle akan biasakan iri...almaklumlahRAJIN sangat bersenam kan....


1st day diet senam + PB = 77.8kg
4th day 
=76.6kg 19.2.2018

Doakan kak ujie berjaya ye...chayok!!!



Love 
Ujie!!



Sunday, 28 January 2018

Eczema Baby Rawatan Marine Essence

Yuhuuu....

Lagi sekali kak ujie berkerapak...ahahaha...

Eh tapi kali ni kan testimoni best...

Dapat daripada rakan kongsi from JB, thanks tu Atun sebab kirim testimoni anak saudara atu nama Rafiqah....

Kesian tau baby Rafiqah ni, baru beberapa hari lahir dah kena eczema yang teruk...Eczema Baby Rawatan Marine Essence


Allahuakbar...sebelum pakai tu ada nampak picture nya memang tak boleh buka mata langsung...kesian sangat, Atun ambil langkah yang betul Ya Allah, now dah sebulan umur baby Rafiqah, dah boleh buka mata, kesan ketara katanya selepas 2 minggu pakai...yang selepas tu umur sebulan lebih...Alhamdulillah...

Rawatan Eczema baby Rafiqah ambil masa sebulan lebih juga dapat balik kulit licin tu...hanya sekotak atau 3 ketul sabun marine essence in shaa Allah kita boleh usahakan rawatan alternative baby yang ada eczema. Eczema Baby Rawatan Marine Essence

1 kotak sabun marine Essence boleh hentikan tangisan baby yang tidak mengerti apa-apa tentang sakit kulit yang dialami...Subahanallah....



Rangkaian Marine Essence


Kalau you all ada sesiapa atau kawan-kawan yang mengalami masalah seperti baby Rafiqah boleh klik whasap link kat bawah ye, mana tahu boleh membantu sedikit dem sedikit kurangkan kesakitan sakit kulit. 

untuk pengetahuan semua, sabun ni sesuai untuk semua usia, hanya untuk kegunaan luaran ye...Eczema Baby Rawatan Marine Essence

boleh juga sms ke 0176530616

http://ujierozianah.wasap.my

Love
Ujie