Wednesday, 29 November 2017

Mau kurus Bab 2

Hiiiii,

Petang bah ni, saja update my diet ATKIN. 

hari ni breakfast 4 ketul ayam goreng, minum ayaq putih
Lunch kak ujie ambil makanan korea ntah ape tah nama dia, but no rice, mee, roti bahan karbo bagai. 

Perubahan terasa lah bila pakai waist nipper, macam longar sikit dari semalam nampaknya, ekekekeke...

mau kurus bah!!!

Draft pula nih...

Okay kak ujie sambung dari sini ya...

Now sambungan draft dari opis hakiki....jam 10.58 pagi sudah nih. Terkantoi lambat lagi mau update mengupdate.

Mau kurus bah, done for today workout sitangah jam jak...hahha..kalau tidak faham, cuba kasi loghat sabah cara baca blog ni, kasi baku sikit.


Today mengadu dengan group support why my weight is static 76kg seja, jadi jawapannya, kak ujie ada terkantoi pigi makan roti semalam, roti apa tah roti thai nama dia, ada daging isinya, sedap....tapi membawa padah pada kak ujie yang dah  kehilangan ketosis. Aihhhh benci betul lah.

Excercise tidak lua pakai bengkung waist nipper ya, from my Premium Beautiful yang legend tuh...siok betul tau....berpeluh area tummy kakak...mudah mudahan cepat kempis...hahahaha.

Rindu pula berzumba dengan Waist nipper.....



Anyway simplesimple jak bah, kak ujie pakai kat luar macam ni, kadang-kadang pakai kat dalam...banyaknya lamaknyaaaaaa....(banyak lemak)


Ngantuk pula mata nih, okay apa breakfast kak ujie hari nih?? 




Nah tulur rebus 3 biji, campur mayonis kwepie tudung merah tu, karbo dia sikit jak, baru sedap. Kalau inda kak ujie pun mo muntah makan hahahaahaha.




Nah ayam rebus letaklah ada itam sikit ...macam banyak jak tu...hehehehee....supaya hilangkan muak. 

Singgah Aeon sebelum gi kerja nanti mo beli salad sikit...hua hua hua...mengoda bah makanan di opis tuh...dah lah foodcourt dia besar dan pelbagai hidangan.


Ahaiiiii...rasa penat lagi area tengkuk belakang kak ujie, effect daripada angkat barang kot masa bercuti. 

Apapun tahniah kak ujie dapat berpantang dari karbo dalam tempoh masa 5 hari bercuti...hehehehe...chayok. 



Target hari ni berat badan drop ke 75kg...yeahhh...no makan malam , sila watch out your meal cik ujie oiiiiii....PERINGATAN PADA DIRI SENDIRI. 


p/s nasiblah beratnya mendatar, bukan menaik, cuak juga kak ujie. 


Anyway sesudah dulu kak ujie berkerapak atau berleter, mo rehatkan mata dan minda jap, kang malam or eso sambung lagi yaaaaaa.......





Yang mau kurus bah 

Ujierozianah












Tuesday, 28 November 2017

My First Business and forever with Top Leaders Circle

Assalamualaikum haiiiii....

Hari ni hari ke berapa diet ya, hahahaha, hari ke 16 kot. Maklumlah kak ujie ni berat badan suka naik laju macam ferrari, siapa yang ada masalah macam nih?

Anyway, hari ni breakfast is Ayam goreng tebako sikit sebab terlupa tengah mengoreng ayam.
Air setakat ni dah minum 1.2 liter.

Persetankan!!! hahahaha....

Aku yang nak kurus aku juga yang panas, ni kan my diari, pakai Premium Beautiful cepat lemak terbakat dan ceat dapat shape.

Aihhh...okay, sambung cerita from my IG and Facebook tadi.

My First Business and forever with Top Leaders Circle, 

Tiada siapa yang salah tiada siapa yang betul, just follow orang yang berjaya, tak payah pening, be global dan positive, buang rasa benci teruskan perjalanan hidup kalian. Gitue...

My first mentor yang banyak ajar ka ujie selok belok business nih, Safriza Azwani, e'ehhh yup, dia macam mak kita dah walaupun dia lebih muda dari kak ujie.




I know what ever you ask me to do Its something can help me for future. Love you so much mentor.


Modal RM50?? yup modal RM50 jerr, siapa sangka boleh cecah RM500,000 sales, cepat atau lambat is our effort. Faham ke faham.

Follow every event yang TLC buat, kita pun kuat macam TLC.

hmmmm, nanti kak ujie sambung ye, esok pepagi ke, masa cemburu sangat pula. Nak sesiap gi office, cecantik seperti retis..hahahahaha...maaf ye, esok akak sambung lagi ceritanya.


Love you :)
ujierozianah
yang mau kurus tu konon.






Monday, 27 November 2017

MAU KURUS BAH

Assalamualaikum hai semua,

Today is 15 days without CARBO.

Alhamdulillah, hidup lagi hakak nampaknya.

Its all about CARBO AND EXCERCISE.. Ahaiiii...

baru loose 3 kg lebih kurang kot .. sebab saya mau kurus bah.

Banyak jer jenis-jenis diet diluar sana, tapi sebab nampak kawan opis berjaya kurus dengan ATKIN,

Akak pun kiranya jeles mau juga kurus cepat.

So bolehlah berat aku turun 3 kg dalam 14 hari minggu induksi, tapi nak sambung lagi till 1 month

macam tu at least fasa pertama hilang 5 ke 6 kg.

Nanti akak share my induksi menu dalam tempoh masa 9 hari pertama, kenapa 9 hari?

5 hari lagi akak bercuti ...hahahha tapi tetap tak makan carbo, ish mencabar betul.


1ST DAY INDUKSI  (13/11/2017) - 79.1 KG
15 DAY INDUKSI - (27/11/2007) - 76 KG.
LOSSE KG =  3.1KG

chaiyokkk...saya mau kurus bah !!!

Oh ya, nak diet apa pun boleh jer, terpulang, eat clean , atkin apa benda semua mak nenek diet kan, jangan lupa pakai Premium Beautiful set, sebab wanita kannn, mestilah nak shape itew, tak kan kurus tadak shape :)


You all nak PB (Premium Beautiful) just whasap akak ye, free fitting avaliable, jangan risau, you all dah kurus PB ni akan ikut shape kita.


0176530616
Ujierozianah
Aku yang nak kurus!!


Monday, 24 July 2017

CARA BAYAR PTPTN TANPA USIK DUIT GAJI



"KUALA LUMPUR, July 16 — More than half of the 622,768 Malaysians who have been blacklisted between 2010 and last January from overseas travel are borrowers of the National Higher Education Fund (PTPTN), the Immigration Department said."
Sumber: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/immigration-more-than-half-of-622000-blacklisted-malaysians-are-ptptn-borro

Hi...kak ujie rasa berdebar tengok berita headline The Malaya Online pepagi nih, tapi tak sedar diri sendiri DAH SETTLE HUTANG PTPTN...

Alhamdulillah hutang PTPTN dah settle tahun 2016. Tahun nih target settlekan hutang kereta...chaiyok !!! boleh ke boleh???

Of course boleh!!!

Lagi sekali kak ujie perkenal kan diri sendiri, mungkin ada yang masih belum kenal kak ujie terutama rakan-rakan alam maya yang baru kenal :)

Saya Ujie Rozianah, kepakaran saya ialah membantu rakan-rakan yang ingin menambah pendapatan sehinggan 5 ke 6 angka setiap bulan dengan Premium Beautiful.

Tekanan hidup membuatkan kak Ujie tercari-cari apa lagi yang boleh menambahkan pendapatan kos hidup harian, tak kisah yang masih bujang atau dah berumahtangga.

Tak terkecuali dengan kak ujie sebelum ini, agak malu dan tebal muka kak ujie sebelum ini bila ingin bercuti ke luar negara tapi di sekat oleh pihak immigration walau balik kampung, tapi balik Sabah tak ada masalah, but pegawai immigration akan cakap macam nih, CIK BELUM JELASKAN PTPTN KER? malu syehhhh...hahaha dah lah hendsom.

Alhammdulillah dengan usaha berniaga Permium Beautiful, kak Ujie mampu menjana income bonus sehingga 5 angka dan settelkan semua hutang PTPTN dalam tempoh masa sebulan.

Tolong share kot-kot ade kawan-kawan atau sedara mara yang sedang alami nasib yang sama macam kak ujie.

You all boleh ke??
Of course bole, sesiapa pun boleh :)


jangan lupa whasapp kak ujie direct, biar kak ujie bantu you all :)

XOXO
Ujie Rozianah
017.6530616



Thursday, 20 July 2017

TUTORIAL SHAWL SENANG

Assalamualaikum semua...

hai, hari ni lain dari yang lain, kak ujie just nak share tutorial tudung :) 

sebenarnya dapat daripada pinterset link, hehehe...kak ujie suka sangat simpan, so boleh buat rujukan nanti. 






You all boleh ambil link bawah ni ye kalau nak tengok tutorial yang lebih banyak lagi  :)  

https://www.pinterest.com/pin/140806219171924/?utm_campaign=category_pp&e_t=3aee1b6d328941459bf4d150c1e02105&utm_content=140806219171924&utm_source=31&utm_term=8&utm_medium=2012


XOXO 
Ujie Rozianah



PREMIUM BEAUTIFUL JADI PILIHAN GURU SATRIA JAYA KUCHING

Assalamualaikum N morning  :)

Alhamdulillah dipinjamkan lagi 1 hari nyawa untuk hari ini :)

Hari ni kak ujie nak kongsi testimoni pengguna Cikgu Sekolah SK Satria Jaya Kuching :)
adik kak ujie sendiri Cikgu Rujiah. Maaflah dia sendiri yang edit tutup muka dia yang sebelah tu, hahhaaa. Gewam pula kite.

Positive feedback from Cikgu Rujiah, keputihan banyak keluar, alhamdulillah...sebab musabab sukar hamil pun adalah banyak keputihan. 

Sukur dapat membantu adik sendiri dengan keputihan keluar dengan banyak. 




Dah ramai yang berpuas hati dengan Premium Beautiful sehingga ke hari ini. katanya banyak keputihan dia keluar selepas konsistan pakai Premium Beautiful.  Tak sampai sebulan pun dah boeh dapat shape katanya :)

Daripada merawat terus dapat shape cantik :) 


Nak dapatkan premium beautiful sendiri?
Nak free fitting ? 

Boleh direct whasapp / sms kak ujie 


0176530616 :) 

xoxo
Ujie Rozianah 

No1. Premium Beautiful Expert 








Friday, 23 June 2017

SELAMAT HARI RAYA DARIPADA KAMI WARGA IPTV

Assalamualaikum hai semua :) 
Hari ni photoshoot daripada warga IPTV :) 

Kecoh juga memula nak susun bagai kan,  but at the end semua ok :) 

Tangan dihulur maaf dipinta
Erat hubungan sesama kita
Semoga gembira di hari yang mulia ini
Salah dan silap harap dimaafi











SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

xoxo
Ujie Rozianah

Sunday, 18 June 2017

GOSIP-GOSIP BODY RAYA 2017

Assalamualaikum & Salam Ramadhan 23. 
Amboiii... masalah nih...kak ujie dah beli baju Raya bagai 5 pasang jerr...eh...tu bukan baju raya...baju yang tak sengaja terbeli sebelum puasa hari tu...alaaaa...time sale...sale ke?? hahaha perempuan kan....GOSIP-GOSIP BODY RAYA 2017. 


kak ujie ni masalahnya dah beli baju saiz ngam-ngam kat body kak Ujie. Orang yang cepat sangat naik dan turun berat badan. Perghhhhh sempat ke lagi 7 hari ni...eh 6 hari kottt nak raya dahhhhh...

GOSIP-GOSIP BODY RAYA 2017 alkisahnya memang style kak ujie time puasa lahhhh berat badan naik...orang lain kurus... its sugar...kena banyak minum air nih...apa pun kak ujie sangat yakin boleh muat baju Raya tahun nih sebelum raya dapat turunkan 5 KG sebelum Raya ...chayokkkk!!!!!!


GOSIP-GOSIP BODY RAYA 2017. Apa susah!!!! kak ujie dah # Selamattt.. in process get back my shape dengan cara short cut...ehhh...melabur lah sikit kannn...me?? pakai Premium Beautiful Corset jerrr..confirm baju RAYA kak Ujie muat... Jangan kisahkan tentang berat badan ....pakai PB confirm akan turun berat badan!!! cuma lamat atau cepat, tapi shape confim you all rasa macam magic :) 
INSTANT SHAPE YOU ALL .... 

GOSIP-GOSIP BODY RAYA 2017. Abaikan mulut-mulut puaka gaissss...You all...nak inform nih...beli 1 set PB akan berpeluang menang DUIT RAYA RM1000.00 , beli 1 set confirm DUIT RAYA !!! BELI 2 ATAU 3 SET CONFIRM LEBIH BESAR CHANGE MENANG DUIT RAYA RM1000.00, tapi memang confirm akan dapat!!

Best kan dari founder TLC. Perghhhhh sayang sangat dengan Top Leaders Circle, banyak sangat kejutan :) GOSIP-GOSIP DUIT RAYA 2017 kerr ATAU GOSIP-GOSIP BODY RAYA 2107. 

Thanks CDM Salha Zain dan pasangan CDM Al-Faath Al Ayubi for the duit raya :) 
Only on June 2017 ...duit Raya Masyukkkkk....

Ehhhhh nak inform nih....

Kak Ujie pun ada banyak gift nak bagi tau kalau you all grab 1 set PB or 2 set PB set lahi banyak kejutan gift :) ...keeee nak duit Raya juga  :) 

anyway...jangan lupa save no kak Ujie 017.6530616, terus whasapp kak ujie ... kita set appointment, free fitting is avaliable okay  :) 







Love,
Ujie Rozianah
017.650616

Thursday, 8 June 2017

Promosi Hari Raya 2017 Premium Beautiful

Assalamualaikum... hai...

Promosi Hari Raya 2017 Premium Beautiful. Berbaloi-baloi you all...

You all ada tengok tak rancangan Melodi last Sunday?

Kenyataan Che Ta yang pinggangnya 20 inch, oh myyy... ya Allah , kak ujie pun berangan nak pinggang macam dia...hehehe...berangan je lah, but jangan risau, walau tak seinch dengan pinggang che ta you all masih boleh dapatkan shape kemas dan cantik tau. Jawapannya Premium Beautiful :). Tak payah nak diet bagai kan. Kak ujie pun sama memang baka yang cepat membesar, lebih-lebih tang pewot ...hehehehe...tapi demi cabaran nak pakai baju saiz L or M...akak gagahkan jua pemakaian  Premium Beautiful  more than 8 ja sehari, walau sesaja duk rumah.


Memang beul lah Che Ta ni pinggang dia memang tidah dinafikan lagi cantik melentik persis anak dara. Well my mentor Salleha Roslan pun sama. CDM Salleha Roslan ada try fitting baju Che Ta ni, memang confirm muat la kan...cantik pula Emerald green nih.. :) . CDM Salleha Roslan ni pun ada anak 3 sama lah macam Che ta...rahsiamya, pakai PB jerr.

Promosi Hari Raya 2017 Premium Beautiful, you all masih sempat lagi dapat shape, sebabnya pakai premium beautiful terus instant shape you all. Promosi ni kak ujie buka sehingga hujung Julai 2017. Harga berbaloi-baloi, warranty seumur hidup  :)

Tunggu apa lagi? jom grab promosi sebelum Raya menjelang tibaaa ....
Balik kampung kawan-kawan, adik beradik, ipar duai tegur, body cantik melentik, lemak tak bersepah. Jaminan 100% instant shape , dapatkan Preium Beautiful from your Premium Beautiful Expert and certified agent  :) 


Love
Ujie Rozianah
Premium Beautiful Certified Agent
0176530616 




Wednesday, 7 June 2017

KENAPA PREMIUM BEAUTIFUL 2017

Hi You all, buat apa tu...
Hari ni Ramadhan 12 , 2017....bestnya lagi 2minggu lebih nak Raya, 

You all dah prepare ke baju raya? Kak Ujie tak sengaja dah sediakan 3 helai baju Raya...But no worries, kak ujie dah selamattt dah pakai baju Raya, kak ujie dah dapatkan 2nd set Premium Beautiful kak ujie ...yeayyy....
Kenapa kak Ujie suggest sangat pakai Premium Beautiful? 😄
> Superbrand Produk!
> No 1 di Malaysia...
> Lebih 20 tahun di pasaran
> Jaminan baik pulih PERCUMA
> Fabric yang tahan lasak
> 360 darjah keanjalan, jadi memudahkan pergerakan Solat, bersenam dan sebagainya
Bukan untuk cantik sahaja, , tapi direka untuk KESIHATAN yang akan melahirkan KEYAKINAN.

😉😍
Love
Ujie Rozianah
Premium Beautiful Certified Top agent 017.6530616
#PremiumBeautiful
#TopLeadersCircle
#Selamattt